Fahimeh Akbarian
Biografie
Na mijn afstuderen als robotica-ingenieur en mijn werk in de robotica- en automatiseringsindustrie, ben ik gaan werken bij een onderzoeksgroep aan de Teheran University of Medical Sciences die zich richt op gepersonaliseerde immuuntherapie tegen kanker. Ik paste mijn wiskundige achtergrond voor het eerst toe in een biologische context en stelde een op speltheorie gebaseerd model voor voor de interactie tussen immuun- en tumorcellen.
Om mijn ambitie om biomedisch ingenieur te worden waar te maken, schreef ik me in 2019 in voor de Master of Science in Biomedical Engineering die gezamenlijk wordt aangeboden door de VUB en de Universiteit Gent. Aangezien mijn doel op lange termijn is om te werken op het snijvlak van fundamenteel onderzoek en industrie, heb ik waardevolle ervaring opgedaan via stage en een deeltijdse job bij icometrix nv in de zomer van 2020. Icometrix biedt value-based zorg voor mensen met neurologische aandoeningen. Deze ervaring wakkerde mijn interesse in neurowetenschappen aan.
Ik deed mijn masterproef onder begeleiding van Prof. Van Schependom en Prof. Nagels bij de AIMS onderzoeksgroep. Ik heb een pipeline opgezet om automatisch de dynamische connectiviteitspatronen te analyseren in resting-state magnetoencefalografische data van multiple sclerose patiƫnten en gezonde proefpersonen.
Van januari tot oktober 2021 werkte ik als signaalverwerkingsingenieur aan een project gefinancierd door Innoviris in het lab van Prof. Johan Stiens. De resultaten van dit project worden momenteel overwogen voor een octrooiaanvraag waarop ik mede-uitvinder zal zijn.
In oktober 2021 ben ik begonnen met mijn PhD bij de AIMS onderzoeksgroep onder leiding van Prof. Van Schependom en Prof. Nagels. Mijn onderzoek richt zich voornamelijk op de neurofysiologische signaalanalyse (MEG/EEG) van patiƫnten met verschillende neurologische aandoeningen (bijv. multiple sclerose en epilepsie) om nieuwe biomarkers te ontwikkelen en uit te werken.
Presentaties
- Ik heb mijn onderzoeksresultaten gepresenteerd op de IMSCOGS conferentie aan de Universiteit van Bordeaux, Frankrijk, 18 en 19 mei 2022.
- Ik kreeg ook een reisbeurs om deel te nemen aan de BIOMAG2022 conferentie aan de Universiteit van Birmingham, UK, 28 augustus tot 1 september 2022, om mijn recente onderzoeksresultaten te presenteren tijdens de postersessie.