AIMS
De AIMS onderzoeksgroep aan de Vrije Universiteit Brussel is een nieuwe onderzoeksgroep op de raakvlakken tussen klinische, medische en ingenieurswetenschappen. De AIMS groep heeft als doel om nieuwe ontwikkelingen op het vlak van artificiële intelligentie te vertalen naar een verbeterde klinische praktijk.
Recent nieuws
Stichting Alzheimer Onderzoek grant
We zijn heel blij te kunnen aankondigen dat Jorne Laton een start-up grant verkreeg van de Stichting Alzheimer Onderzoek.UMCOR Award and Marie-Louise Lottin Prize ceremony
We zijn zeer trots dat Stijn Denissen een prijs voor UMCOR PhD Thesis van het Jaar won! Tijdens deze Feestelijke UMCOR Avond benadrukte Stijn nogmaals zijn passie voor wetenschapscommunicatie door zijn werk te presenteren in de vorm van een lied. Meer info hier!FWO aspirant grant for Olivier!
We zijn erg blij te kunnen aankondigen dat Olivier gestart is met een FWO-aspirantmandaat vanaf 1 november 2024!
Komende evenementen
- Praktische info-
Ph.D. Defense Chiara Rossi
Unravelling the fast transient network dynamics of the event-related brain response underpinning executive functions
- Praktische info
De invloed van de Artificiële Intelligentie (AI) op het onderwijs in de biomedische opleidingen
Prof Guy Nagels presenteerde op Zaterdag 28-November-2020 over de invloed van artificiële intelligentie op het onderwijs in biomedische opleidingen.
- Praktische info-
Wetenschappelijke avond
Twitter tijdlijn
Blog
De elementaire deeltjes van ons denken
De hersenen wisselen op een dynamische manier tussen verschillende netwerken die telkens maar 50 à 100 ms actief zijn. Die netwerken worden daarom ook de ‘elementaire deeltjes van ons denken’ genoemd.
Detectie van neurodegeneratie bij patiënten met multiple sclerose voor irreversibel hersenschade optreedt
Deze blog werd oorspronkelijk gepubliceerd in Neuron vol 25 nr. 3, p. 24-27 (www.neuron.be)
Snelle hersenen
Naast een fysieke handicap leidt multiple sclerose in ongeveer de helft van de patiënten tot een cognitieve achteruitgang. Die achteruitgang kan zich uiten in een iets tragere reactiesnelheid of het moeilijker vinden om het alledaagse leven georganiseerd te krijgen.
Begrijpen hoe Multiple Sclerose het brein beïnvloedt: Ons laatste onderzoek
Leven met Multiple Sclerose (MS) kan zwaar zijn, vooral wanneer je probeert te begrijpen hoe de ziekte je hersenen beïnvloedt. Onze onderzoeksgroep werkt hard om deze veranderingen te verhelderen en wat ze betekenen voor mensen die met MS leven.
Wat we hebben gedaan